Despre mine

5afa844a73cc37b805639703d7f26b6d
Oamenii se nasc imperfecţi: un picior le este mai scurt, inima le bate mai leneş, limba nu le suportă cuvintele, ochiilor le e frică de lumină. Eu, m-am născut fără mine.
M-am căutat în marea albastră. Am înotat kilometri spre miezul oceanului răscolind cu braţele valurile spumoase. Am stat de vorbă cu sirenele arătându-le colierul de murano cel purtam cândva, dar nimeni nu-l recunoştea. Am cernut în degetele-mi lungi nisipul de diamant, dar nu găsisem decât fărâmituri de amintiri ale unor iubiri apuse. Mi-am clătit fiecare centrimentru de piele în apa albastră şi am învăluit-o într-un cearceaf de alge sălbatice, dar porii deschişi nu-mi găseau parfumul de struguri. Am ascultat în tăcere gânguritul delfinilor albi, dar nu reuşeam să mă aud.
M-am căutat în munţii însinguraţi. Am fugit în neştire prin păduri virgine, mi-am lăsat bucăţi din carnea moartă hrană crengilor rupte şi uscate ce zăceau pe jos. Am dormit cu noaptea pe un muşchi verde, moale şi m-am învăluit cu frunze de stejar cusute cu aţă de paianjen. M-am căutat cu luna prin scorburi de arbori şi muşuroaie de cârtiţe, dar n-am găsit decât un praf cenuşiu. Mi-am strigat durerea cu atâta forţă încât sângele mi se prelingea pe pavilionul urechii, dar nu-mi răspundea decât cântecul ploii reci. M-am îngropat în tăcere, în sânul unei păduri verzi, pentru clipe ce au fost ani omeneşti, dar nu-mi descoperisem pasul prin foşnetul ramurilor…
Apoi, m-am căutat în lumea asta. Am răsfoit pagini de culoarea turcoazului din poveştile de dragoste crezând că sunt eroina uneia dintre ele, dar nici una nu purta la gât colierul de murano. M-am căutat în alţi oameni crezând că voi afla bucăţi din mine pe care dacă le voi lipi, voi reuşi să mă descopăr, dar nu găsisem decât eşec, frustare, incertitudine. Am ascultat muzică pe drumuri pustii, am plâns de tristeţea ei, dar lacrimile adunate nu mă oglindeau. Am dansat desculţă, nebună, în euforia nopţii, mi-am înecat amărâciunea într-un whiskey dulceag, am sărutat sălbatic buze ascunse, m-am căutat în cearceafuri de mătase, dar n-am găsit decât pielea celuilalt.
Azi, după decenii de căutare, mi-am găsit doar umbra.

Reclame

3 gânduri despre “Despre mine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s