Prea mulţi îndrăgostiţi pe străzile oraşelor şi prea puţini iubiţi


48502f564103bf582cb7c805f5c227c3

Sunt oameni care au fost îndrăgostiţi de multe ori în viaţă, dar nu au iubit niciodată, la fel cum sunt oameni care iubesc sau au iubit, dar nu s-au şi îndrăgostit. A iubi şi a fi îndrăgostit sunt două lucruri total diferite, iar ideal ar fi ca cele două să coexiste faţă de aceiaşi persoană. Am fi mai fericiţi dacă am avea parte de o dragoste – confort, liniştită, care durează în timp sau de o iubire înflăcărată ce–ţi injectează adrenalină în suflet, dar se stinge uşor?! Când te îndrăgosteşti, oamenii vin în viaţa ta ca o întâmplare, dar când iubeşti, în fiecare dimineaţă alegi din nou să păstrezi persoana iubită lângă tine. Cred că până la urmă dragostea adevărată este o chestiune de alegere decât de hazard, iar faptul că persoana de care te-ai îndrăgostit se dovedeşte a fi cea pe care în final o şi iubeşti, este doar o fericită coincidenţă de context şi personaje. Prin urmare, poţi iubi şi poţi fi îndrăgostit în acelaşi timp de două persoane diferite. Complicat, aşa-i?!

Oamenii raţionali preferă să mănânce dragostea cu linguriţa de frică să nu se înece, pe când cei pasionali folosesc polonicul, chiar dacă există riscul de a-şi murdări hainele şi inima într-un timp scurt. Unii trăiesc în clipe, pasiuni şi înflăcărare, alţii aleg să trăiască pe termen lung prin stabilitate, confort, siguranţă. Şi totuşi, sunt prea mulţi îndrăgostiţi pe străzile oraşelor şi prea puţini iubiţi, prea mulţi parteneri de afaceri şi prea puţini de viaţă. Încă ne place să credem că dragostea ţine de soartă şi nu de noi, că este o floare ajunsă la maturitate care a crescut în grădină, iar datoria noastră este doar să o culegem şi să o aşezăm în vaza din bucătărie ca să ne înfrumuseţeze ziua şi viaţa. Nu! Dragostea nu este un sentiment preconstruit care îţi apare în suflet şi radiază din senin, ea este o forţă care se construieşte şi se clădeşte zilnic cu sinceritate, răbdare, durere, dor şi gânduri. Iubirea creşte doar dacă o cultivi.

Te îndrăgosteşti cu inima, dar când iubeşti, o faci şi cu mintea. Când te îndrăgosteşti, o faci pentru azi, dar când iubeşti, o faci pentru mâine şi restul vieţii tale.

Reclame

5 gânduri despre “Prea mulţi îndrăgostiţi pe străzile oraşelor şi prea puţini iubiţi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s