Ne pricepem mai bine să căutăm dragostea decât să o păstrăm


fbb5b731d8cc15301a8b431dacc19009
Unii oameni caută dragostea o viaţă întreagă şi nu au şansa de a o întâlni decât probabil tangenţial, alţii o găsesc după ani de căutări peste mări şi ţări străine sau poate chiar sub nasul lor. Dar ce se întâmplă cu oamenii care găsesc fericirea înainte de a fi pregătiţi pentru ea? Pentru că timpul nepotrivit nu vine doar prea târziu, ci şi prea repede. Şi mai ales ce te faci cu dragostea după ce ai prins-o de un picior, ca să nu-ţi mai scape?

De mici suntem îndemnaţi să atingem succesul, să ne găsim calea în viaţă, chiar fericirea, dar ce trebuie să faci după ce ai gustat din toate aceste bunătăţi? E ca în filmele romantice cu happy ending, în care doi oameni tineri şi frumoşi au în sfârşit curajul de a fi împreună sărutându-se pătimaş în aeroportul unde ea era pe punctul de plecare, doar că cele 120 de minute se terminau odată cu sărutul lor. Ce se întâmplă după, nici regizorul nu cred că ştie…

Toţi vrem o dragoste nebună – nebună, doar a noastră, egoistă şi pătimaşă şi cred că suntem nefericiţi pentru că ne pricepem mai bine să căutăm decât să păstrăm ceea ce am găsit. În drumul nostru ne place să scotocim printre oameni, suflete, frunze şi gânduri, să ne amăgim de propriile aşteptări, să suferim pentru iubiri care nu ne merită, să aşteptăm ceva ce nu mai vine niciodată. Ne place să fim mai mult vânători decât vânat şi cum ai putea să întâlneşti dragostea când nu accepţi să fi prada ei? Câteodată, secretul în a găsi este să încetezi să mai cauţi pentru că atunci când ceri cel mai puţin de la viaţă, vei primi cel mai mult.

Când dragostea te-a găsit ai învins doar într-o luptă, iar ceea ce urmează după este războiul pe care şti că l-ai câştigat doar la sfârşitul vieţii, dacă ai reuşit să păstrezi aceleaşi braţe puternice în jurul gâtului tău. Când ai găsit dragostea, nu te afli la sfârşitul căutărilor, ci la începutul regăsirii de sine, iar lupta pentru păstrarea ei este mai complicată decât însăşi căutarea.

Dragostea asta este ca o pasăre frumoasă, dar răsfăţată. Ştie că ai nevoie de frumuseţea ei, dar ştie şi ea că trebuie să-i cânte cuiva. După ce reuseşti să o prinzi sau ai norocul să se oprească exact în cireşul din faţa casei tale, nu o poţi păstra în colivie pentru că s-ar simţi prizonieră în braţele tale, nu poţi să te prefaci că o ignori pentru că s-ar simţi neglijată, nu poţi să o alungi cu mătura pentru că ţi-e indispensabilă sufletului. Nu poţi decât să o laşi să zboare de câte ori vrea ea, dar să-i dai mereu motive să se reîntoarcă la tine. Cred că aşa păstrezi ceea ce deja ai câştigat.

Reclame

4 gânduri despre “Ne pricepem mai bine să căutăm dragostea decât să o păstrăm

  1. Este adevarat ca cel mai greu este de pastrat dragostea si mai adevarat ca suntem mai mult vanatori decat vanat. Cele doua adevaruri de mai sus pe care le-ai expus au fost experiate de fiinta mea si stiu ca asa este. Dragostea aproape ca a ajuns doar sa palpaie in viata noastra, poate si ptr aceasta unii dintre noi care vor sa atinga absolutul ne subiectivizam anumite personaje mitologice, ptr ca inca credem ca dragostea unei adevarate persoane ne mentine sentimentul de nemurire. Frumos articol si sa mai scrii!

  2. Dragostea e libertate, e abandon, e teama, fior, nesiguranță, exaltare, pofta, dorință… uneori doare (mai mereu…), trebuie sa lași garda jos, doar asa „celalalt” va intra cu adevarat în sufletul tău.
    Nu contează cât ai dat – cu ce ai venit – cu ce ai rămas – tot ce-ti rămâne e acel înghițit în sec, închis ochii si ridicat fruntea spre divinitate, acel sentiment ce poate fi tremur de oroare sau secret plescăit de plăcere – tu alegi ce vrei sa simți.
    Demni de mila sunt cei ce n-au cautat dragostea de frica sa nu o piardă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s