De ce ne doresc bărbaţii?


dcb5493556350536f16eb819387ae250
Am auzit motive variate şi pestriţe printre domnii noştri când vine vorba de femeia pe care şi-o doresc. Şi n-ai putea primi din partea lor răspunsuri atât de numeroase dacă nu am fi noi cele care să le oferim posibilitatea de a-şi dori ceva din partea noastră.

Primul motiv pe care aş fi tentată să-l invoc ar fi înteligenţa. Zău, că n-am întâlnit un accesoriu mai sexy, mai sclipitor ca o minte de Einstein pe tocuri de 12 cm. Totuşi, din cele constatate trag concluzia că ar fi mai realist să debutez în acest articol cu primul şi adevăratul motiv pentru care ochii unui bărbat se opresc asupra unei femei – fizicul. Oricât am încerca să facem pe intelectualii şi moraliştii, ambalajul contează şi impresionează. Desigur, nu atât de mult precum cadoul (sau cel puţin aşa ar trebui să fie), dar contează şi atrage. Şi lui Doamne – Doamne îi plac femeile frumoase (altfel nu le-ar fi plămădit), darămite bărbaţilor. Deci, nu-i prea putem condamna. Totuşi, nu frumuseţea în sine bulversează bărbatul, ci carisma femeii. Sunt multe dame care îndeplinesc standardele frumuseţii, dar nu emană nimic, n-au un farmec personal. Ori bărbaţii sunt atraşi de expresivitate, de gesturi feminine, graţioase, de atitudine. Spre deosebire de frumuseţe care se moşteneşte, ici colo retuşată de cosmetice, carisma unei femei se dobândeşte pe parcursul vieţii.
Iar când vorbim de corpul unei femei, bărbaţii cu siguranţă se gândesc la formele noastre. Foarte rar mi-a fost dat să aud vreun bărbat zicând că şi-ar dori o slăbănoagă, o femeie-umeraş, care se clatină la prima adiere de vânt. Din contră. Ei vor trupuri pline, cărnoase, care trezesc senzualitate şi sexualitate. Este greşită concepţia propagată în societate – nu trebuie să fi somaleză ca să placi unui bărbat!

Mai sunt şi acei bărbaţi pe care îi întărâtă înteligenţa unei femei, uneori dobândită din cărţi, alteori din viaţă. Cum ai putea să rezişti unei feline rafinate, pătrunzătoare în vorbe şi ageră în mişcări? Inteligenţa copleşeşte şi stârneşte admiraţie. Cred că este cea mai frumoasă bijuterie, cu atât mai mult cu cât nu o poţi cumpăra şi nu oricine poate să o posede. Cât despre bărbaţii care preferă femeile proaste şi frumoase – mint şi se mint! Poate o noapte, două merge ulciorul la apă, dar pentru o viaţă întreagă, nici vorbă! Un cap frumos şi plin de tărâţe, tot a gol sună oricâtă mascara ai folosi.

Există şi o categorie de bărbaţi cărora le plac femeile mereu îmbrăcate după ultimele tendinţe ale modei indiferent că li se potrivesc sau nu, solărite, veşnic machiate, siliconate, cu fuste scurte şi unghii false. Cred că pentru aceştia cel mai greu de privit este atunci când femeia înainte de a se pune la culcare se spală pe faţă, se demachiază şi se dă jos de pe tocurile de înălţimea munţilor. Lor le plac femeile îmbunătăţite. Unde natura n-a dăruit, suplineşte tehnologia. La polul opus, sunt acei bărbaţi care-şi doresc o femeie pentru naturaleţea ei, pentru imperfecţiunile ei care în lumina dimineţii sunt cizelate de soarele zâmbăreţ. Pentru aceşti bărbaţi, o femeie cu părul ciufulit, în pijama albastră cu măgăruşi, nemachiată decât cu propriul zâmbet, este tot ce-şi doresc în miez de noapte.

Cât despre banii unei femei…mărturisesc că am întâlnit mai rar un bărbat care să recunoască negru pe alb că şi-ar dori o femeie pentru banii sau statutul ei. Probabil este mai ruşinos să fi întreţinut decât întreţinută.

Sunt şi acei bărbaţi care te doresc doar pentru simplul motiv că nu te pot avea. E mai puternică dorinţa stârnită de o interdicţie decât însăşi realitatea de a fi cu o femeie. De aici tragem concluzia, că ispiteşte şi domină femeia care creează iluzia şi nu cea care oferă concretul unui bărbat. Poate pentru că iluzia feminină este singura care corespunde imaginaţiei masculine.

Cu toate acestea, n-am auzit ni-cio-da-tă un bărbat care să spună că ar tânji după o femeie pentru slăbiciunile ei, pentru sufletul ei ruinat, că tot ceea ce şi-ar dori este să o vindece….

Reclame

4 gânduri despre “De ce ne doresc bărbaţii?

  1. nu ai auzit, pentru ca barbatii nu se ocupa cu vindecatul. de obicei e invers, ea vrea sa-l vindece (a se citi „sa-l schimbe”) pe el. si cred ca in general dai prea mult credit barbatilor, nu cred ca-si doresc femei inteligente pentru ca de cele mai multe nici ei nu-s deosebit de inteligenti, nu prea au antene pentru asa ceva.

  2. unii bloggeri lasa commenturile la liber, eventual modereaza numai acolo unde se sare calul, si sunt in stare daca e cazul sa intre in discutii cu cititorii ca sa-si apere punctul de vedere. altii vor numai sa fie cititi, si atunci nu permit comentarii deloc. tu aparent ai ales a treia cale, cea mai proasta: accepta numai complimentele si comentariile care le confirma punctele de vedere.

    perfect, e foarte sanatos in general sa auzi numai parerile cu care esti de acord 🙂 poate scrii un articol despre asta

    • Desigur, sunt și cititori care atunci când postează comentarii au curajul de a-și arăta identitatea ca să putem discuta de la egal la egal (în eventualitatea în care există ceva de discutat)…dar îți respect alegerea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s