Un altfel de eu: 31 de constatări până la vârsta de 25 de ani


life
1. Deşi te simţi bătrân, asta nu te face şi înţelept.
2. Cu cât înveţi mai mult, cu atât îţi dai seama de fapt ce puţine lucruri cunoşti.
3. Dacă n-ai avut şansa să-ţi cunoşti partenerul măcar în perioada studenţiei, se va întâmpla mai greu după ce ţi-ai luat un job şi munceşti 12 ore pe zi, iar seara eşti mult prea obosit/ă să mai socializezi.
4. Dacă în timpul studenţiei ieşeai în oraş 6 nopţi din 7 zile, acum abia dacă mai mergi de 2 ori pe lună la o cafea/bere.
5. Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât îţi cresc standardele pe care trebuie să le îndeplinească o fată/un băiat ca să te cucerească, deci, vor fi tot mai puţine persoane care să corespundă cerinţelor.
6. Bunica zice că suntem la vârsta la care alegem ce ne place în materie de parteneri, dar pe urmă vom culege ce rămâne dacă nu ne hotărâm odată.
7. Una este să fi îndrăgostit şi alta să iubeşti. Ideal ar fi ca cele două să coexiste faţă de aceiaşi persoană.
8. Nimeni nu-ţi spune că dacă alegi un anumit tip de facultate, ajungi să dormi în pat cu cărţile în detrimentul bărbaţilor/femeilor.
9. Că este foarte important pentru liniştea sufletului să-ți asculți inima şi nu mintea, dar sunt puţine momentele când avem curaj să facem asta.
10. Că nu aduce anul, ce aduce clipa.
11. Că un simplu dans sau sărut cu băiatul/fata din aceea noapte de vară se poate transforma într-o mare iubire sau doar într-o dragoste platonică.
12. Că nu suntem invincibili emoţional oricât de puternici am părea din exterior.
13. Deşi ai mulţi prieteni pe facebook, în viaţa reală sunt puţini cei care ţi-ar întinde o mână de ajutor la nevoie.
14. Că îţi pare nespus de rău pentru lucrurile pe care nu le-ai făcut şi care nu se vor mai întoarce niciodată.
15. Pragul de 30 de ani ţi se înfăţisează ca sfârşitul vieţii, deşi, dacă priveşti în jur constaţi că sunt mulţi oameni care au supravieţuit acestei vârste.
16. Pentru ce-i care nu ne-am născut pui de Einstein, munca şi perseverenţa sunt singurele arme care pot compensa ceea ce natura nu ne-a oferit.
17. Că există o lege a compensaţiei care deşi nu apare expres în codificările noastre, ea funcţionează; Se spune că Dumnezeu atunci când a creat lumea, a dăruit fiecărui om după cerinţa sa, 24 de talanţi de diferite feluri. Altul a cerut să i se dea 10 talanţi de aur, 10 talanţi de sănătate şi 4 talanţi de iubire, altul a vrut numai talanţi de aur s.a.m.d. Niciunul n-a ştiut să ceară un număr egal de talanţi din aceeaşi valoare crezând că aurul este cea mai importantă bogăţie. Pilda aceasta vrea să ne demonstreze că trebuie să ceri de la Dumnezeu să-ţi dea nici prea mult, nici prea puţin pentru că echilibrul este singurul drum pentru o viaţă liniştită.
18. Iubirea fără respect şi prietenie n-are fundaţie solidă.
19. Că nu putem accepta decât dragostea pe care credem că o merităm şi nu cea care ni se oferă.
20. O persoană frumoasă, inteligentă, dar fără caracter, păleşte.
21. Când vei muri nu va mai conta diploma de hârtie ascunsă în dosarul prăfuit, nici maşina de fiţe din garaj sau statutul tău financiar, ci vor conta oamenii. Dacă ei contează la sfârşitul vieţii, n-ar trebui să conteze şi acum?
22. Cu mâncarea şi dragostea pe care le oferi unui câine, poţi creşte un copil orfan.
23. Să preţuim fiecare clipă petrecută cu cei dragi atâta timp cât mai sunt în viaţă.
24. Dacă vrei să-ţi renegi demonii, îţi vei pierde şi îngerii.
25. Că timpul este cel mai bun medicament pentru rănile sufletului. Zi de zi îţi şterge durerea până când rămân doar gândurile frumoase. Iar apoi, vei trăi doar din amintirea unei amintiri ce a fost cândva.
26. Nu-ţi poţi alege sentimentele; poţi doar să le ignori.
27. În noapte vei face ceea ce simţi, dar când dimineaţa va veni, vei face ceea ce este corect.
28. Dacă viaţa ar fi aşa de uşoară şi simplă cum ne-o dorim, am muri cu toţii de plictiseală. Dar aşa cum e acum, avem şansa să trăim în fiecare zi.
29. Când vei avea destul curaj, să-ţi aduni minutele de viaţă care ţi-au mai rămas şi să le trăieşti fără să-ţi mai fie teamă.
30. Trebuie să-ţi găseşti un iubit/iubită care să te privească în lumina dimineţii ca pe o magie.
31. Nu vei fi fericit decât atunci când vei înceta să lupţi împotriva vieţii care vrea să se întâmple.

Dacă doriţi, puteţi completa lista. În acest mod, învăţăm lecţii de viaţă pe care nu le găsim în cărţi sau pe stradă, ci doar în propria-i experienţă.

Reclame

12 gânduri despre “Un altfel de eu: 31 de constatări până la vârsta de 25 de ani

 1. Eu am învătzat şi am trăit pe propria piele că roata, oricât ar fi de rotundă, tot se întoarce odată şi odată, ca orice greşeală facem până la urmă, vom plăti pentru ea. Poate cea mai importantă lecţie pe care am primit-o este să nu îţi părăseşti niciodată prietenii pentru iubire, pentru că este prea riscant, s-ar putea ca iubirea sa nu dureze .. Şi până acum, aş putea spune că sufletul pereche este sau sunt mari şanse să fie persoana în preajma căreia poţi să fii tu. Pe viitor vom vedea dacă este aşa sau nu 🙂
  Cu ultimul punct nu sunt de acord, draga mea, pentru că dacă nu luptăm în permanenţă împotriva vieţii care vrea să se întâmple şi nu ne putem întrebări şi nu căutăm răspunsuri, s-ar putea să nu ne descoperim. Cred în destin, dar cred ca şi noi avem un cuvânt de spus.
  În rest, achiesez. 🙂

  • Draga Carmen, cea mai mare greseala pe care majoritatea oamenilor, de orice varsta, o fac este sa opuna rezistenta impotriva cursului vietii, pe care o considera dura, nemultumitoare, etc. In Univers, legea atractiei si legea compensatiei functioneaza pentru toti oamenii la minut, fara greseala. Astfel, daca te plangi tot timpul, Universul iti va mai oferi situatii ca sa-ti permanentizeze starea, considerand ca esti multumit cu ceea ce traiesti. Exemplu: Multi se plang zi lumina ca sunt singuri. Vor ramane la fel de singuri, pentru ca energia lor se pierde in lamentari, nu in gasirea de prieteni (adica sa schimbe ceva, sa actioneze in sensul dorintei lor) si Universul crede ca asta isi doresc. Mai mult, majoritatea asteapta sa le vina din afara oportunitatile, neintelegand ca ei insisi sunt o oportunitate si daca se vor apleca sa se cunoasca pe sine, realmente, cu toate defectelor lor , vor cunoaste lumea intreaga.

   In alta ordine de idei, prietenia de orice fel este manifestarea cea mai curata a iubirii. Nu doar iubirea fata de un partener de sex opus. Din pacate, ne umplem cercul de cunostinte, nicidecum de prieteni.

   Cat priveste cele 30 de capete de intelesuri, Draga Bianca, iti pot spune, din postura uneia ce a trecut de ceva vreme de „capatul vietii de la 30 de ani”, ca abia de atunci incepe cu adevarat. Pana la 30 inca ne jucam….Ma rog, unii raman la joaca toata viata, nu le plac lectiile, sunt tot timpul nepregatiti cand „profesorul Viata” ii scoate la tabla si astfel, repetentia este cuvantul de ordine in viata lor.

 2. Ce-ar fi daca nu ne-am mai face planuri si ne-am arunca sa actionam? Fericiti sunt cei care, atunci cand se uita in urma, au ce povesti, Restul sunt spectarori ai propriilor vieti.
  P.S. Daca ai doar 25 de ani, ai timp berechet sa rastorni lumea :))

 3. Ca să înfrunți viața fără planuri, îți trebuie curaj. Nu toți îl avem.
  In viață, ca și în teatru, nu putem fi tot timpul actori. Din când în când mai trebuie să fi și spectator ca să poți privi din alt unghi.
  Aștept vârsta de 50 de ani, să completez lista…:)

 4. Eu sper sa nu astepti varsta de 50 de ani si sa actionezi acum. Barem asa ai sa ai mai multe subiecte pt blog, deoarece realitatea depaseste orice imaginatie (a spus-o Isaak Asimov).
  In plus, eu chiar cred ca Dumnezeu are grija de cei curajosi. De aceea, te rog sa lasi intelepctiunea sa te guverneze la 50 de ani (adica sa fii spectatoare), acum e momentul faptei (adica sa fii actrita, asa cum iti place tie sa zici), domnisoara! 🙂

  Cred in orice fiinta care actioneaza, deci cred si in tine :))

 5. parafrazare: Trebuie să-ţi găseşti un iubit/iubită care în lumina dimineţii sa fie stors de energie ca un burete.Apoi vine si „magia”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s