Franturi ermetice


36e47433d0dbe1149f0c11f754ec0831
Author – Solaris

Sa tot fie ani buni din seara cand criza ta existentiala s-a ciocnit, tangential, de a mea …paradoxal(sau nu?) in pasi de dans. Carevasazica, ne-am intersectat intr-un singur punct, nimic ce sa merite dezbatut. Am asteptat, ispasiti, lumina zilei, cand haina fiintei rationale ne vine ca turnata. Ne-am zgariat eul in cusaturile rigide, pornirile, prin definitie spontane s-au lovit de materialul mat dar intr-un final, autoconservarea a triumfat. Era si firesc, de altfel. Haina care-ti mentine spiritul la temperatura optima iar la nevoie iti serveaste si drept scut e sinteza evolutiei.
Am pliat zile intregi, increzatoare, toate resursele compromise sperand ca o noua forma va genera noi resurse, un soi de origami sufletesc. Am esuat. Din frustrare, am depozitat nopti la rand, in colturi impaienjenite reziduurile tentativei esuate. Am abandonat toate franturile de sentiment, senzatie, atingere, proiectie, speranta , mizand pe perisabilitatea amintirii. A ramas de exersat doar privirea goala, pentru intalnirile intamplatoare de marti si joi, pe la 6.
A ramas privirea goala-
privirea goala…

Esenta necunoscutului ma absoarbe in mine si acum. Fug pe culoare tenebroase si ma impleticesc in fata crapaturii de lumina din dreptul usii fara a gasi curaj sa bat. Nu intrevad calea de iesire din propriu-mi eu asa ca ma asez alaturi, si privesc, cu o pasivitate prost mimata, sufletu-mi zvacnind. Astept sa napadeasca vecinii, alertati de zarva si sa mi-l calce in picioare. Sunt insa doar eu si o umbra, prelungire bizara e fiintei mele. Nimic nu va iesi la lumina. Introvertirea e cel mai bun paznic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s